Over Ons

Bij SBH Marine Equipment staat duurzaamheid hoog in het vaandel!

Duurzaamheid speelt een essentiële rol binnen de maritieme sector, waarbij het cruciaal is dat we ons bewust zijn van onze milieu-impact. Het hergebruiken van scheepsuitrusting na herstel is een belangrijke stap in het bevorderen van duurzaamheid.

Hoewel scheepsuitrusting vaak gemaakt is van hoogwaardige en duurzame materialen, kunnen deze na verloop van tijd slijten of beschadigd raken. In plaats van deze materialen weg te gooien en te vervangen door nieuwe, kunnen we ervoor kiezen om de uitrusting te repareren en opnieuw te gebruiken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld  stuurstoelen, touwen, pompen en andere essentiële uitrustingstukken. Na herstel kunnen deze onderdelen opnieuw in gebruik worden genomen en nog vele jaren meegaan.

Een mooie optie om gerepareerde scheepsuitrusting te hergebruiken, is door deze aan te schaffen via onze webshop. Scheepseigenaren of bedrijven met een duurzame focus kunnen hier uitrustingstukken vinden of specifieke wensen kenbaar maken. Wij zullen ons dan inzetten om een duurzame oplossing te vinden. Hierbij valt te denken aan stuurstoelen, touwen, restpartijen en diverse andere uitrustingstukken die na herstel nog in goede staat verkeren. Door deze onderdelen te kopen en te hergebruiken, verminderen we de vraag naar nieuwe materialen en beperken we de impact op het milieu.

Tenslotte kan gerepareerde scheepsuitrusting ook een tweede leven krijgen voor andere doeleinde, buiten de maritieme sector. Denk bijvoorbeeld aan decoratieve toepassingen in restaurants, hotels, kantines of voor diverse projecten.

Kortom, er zijn talloze manieren waarop we gerepareerde scheepsuitrusting kunnen hergebruiken en daarmee de milieu-impact kunnen verminderen. Het is van groot belang dat we ons bewust zijn van deze mogelijkheden en streven naar een maximale toepassing ervan. Door samen te werken en ons in te zetten voor duurzaamheid, kunnen we een positieve verandering teweegbrengen en een betere toekomst creëren voor onszelf en de komende generaties.

 

~ SBH Marine Equipment